Dokumentarserien: “De misbrugte filmbørn”

Skærmbillede 2018-03-28 kl. 14.13.19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Marts 2018 deltog jeg i den dybdeborende dokumentarserie “De misbrugte filmbørn” på TV2 og i Politiken.

I dokumentarserien afslører journalisterne, hvordan instruktøren Lasse Nielsen krænkede flere af de medvirkende drenge seksuelt, da han tilbage i 70´erne lavede de legendariske ungdomsfilm ’Du er ikke alene’ og ’Måske ku vi’.

Ligeledes afsløres det, at instruktøren Ernst Johansen har begået omfattende grove seksuelle overgreb på mindst 16 mindreårige piger, herunder voldtægt af mig samt tre andre piger, der medvirkede i ’Krigernes børn’. Fire forhold som han, i modsætning til de fleste øvrige, senere blev dømt for.

Emnet er desværre stadig højaktuelt for overalt i vores samfund, er der risiko for at magtesløse børn bliver udnyttet og manipuleret selv i dag.

I nyere tid kan jeg i flæng nævne præsten fra Tømmerup, der førte en hel landsby bag lyset og krænkede og udnyttede konfirmander. Jeg kan nævne de katolske præster, trænere i sportsverdenen, mentorer i den politiske verden, chefer på diverse arbejdspladser. Eller den stakkels pige, der er blev filmet, mens hun blev voldtaget af flere drenge, hvorefter filmen blev sat i omløb på internettet og delt af over 1000 unge. Ligeledes ser det ud til, at pædofiles krænkelser af børn til stadighed tager til i antal, da internettet giver god mulighed for distribution.

Oplysning om 70´ernes groteske børnesyn og hvad vi kan lære af dengang fortæller jeg om i flere af mine foredrag.

Du kan læse om og bestille foredragene i her under.

Hilsen

Susanne Bøgeløv Storm

FOREDRAG: Fra misbrugt filmbarn til frisat voksen

KRONIK fra Politiken marts 2018